Bądź na bieżąco!



Zapisz się do naszego newslettera
i ciesz się najnowszymi informacjami
z Twojego regionu.

Od dziś będziesz wiedział(a) wszystko to, co dzieje się interesującego nie tylko w Twoim sołectwie lecz także w całej Twojej okolicy. Nie zwlekaj, zapisz się już teraz!

zapisz się
Bądź na bieżąco!
zapisz się Zapisz się do naszego newslettera i ciesz się najnowszymi informacjami z Twojego regionu.
DZIŚ:
czwartek,25 kwietnia
Imienieny:
Marek, Jarosław, Wasyl
dziś
pogoda_1
°C
jutro
pogoda_2
°C
Wyznacz trasę swojej podróży
1
2
<POWRÓT
Jarmark Kulinarny w Hrebennem
obrazek

Wójt Gminy Horodło, Starosta Hrubieszowski oraz Gminny Ośrodek Kultury w Horodle zapraszają do udziału w konkursie na Hrubieszowski Produkt Kulinarny - 2022,który odbędzie się podczas Powiatowego Nadbużańskiego Jarmarku Kulinarnego w dniu 24 lipca 2022 roku o godzinie 15.00
przy Świetlicy Wiejskiej w Hrebennem.
Patronat honorowy nad imprezą sprawują:
Wójt Gminy Horodło
oraz Starosta Hrubieszowski.


Poniżej regulamin konkursu:
1. Organizatorem konkursu jest:
▪ Wójt Gminy Horodło
▪ Starostwo Powiatowe w Hrubieszowie
▪ Gminny ośrodek Kultury w Horodle
2. Celem konkursu jest:
• poszukiwanie produktów specyficznych, charakterystycznych dla regionu hrubieszowskiego, które mogą stać się jego wizytówką;
• poznawanie, gromadzenie i popularyzacja wiedzy o oryginalnych regionalnych produktach żywnościowych, wytwarzanych w gospodarstwach domowych jak również przez lokalne organizacje;
• upowszechnianie wiedzy o możliwości wykorzystania specyficznych walorów ziemi hrubieszowskiej i jej kulinarnego dziedzictwa w lokalnej ofercie agroturystycznej.
3. Uczestnikami konkursu mogą być:
• organizacje formalne i nieformalne, np. KGW, stowarzyszenia, gospodarstwa agroturystyczne.
4. Produkty będą oceniane w następujących kategoriach:
• Ciasta, chleby i inne wypieki;
• Napoje (alkoholowe i bezalkoholowe);
• Inne produkty regionalne (pochodzenia zwierzęcego, roślinnego i mieszane).
5. Warunki uczestnictwa :
• zgłoszenia do konkursu przyjmowane będą w GOK w Horodle, ul. Hrubieszowska 1, 22- 523 Horodło, tel. 084 651 51 01, e- mail: domhor@interia.pl, do dnia 13.07.2022 r. Produkty zgłoszone po w/w terminie nie będą dopuszczane do oceny.
• przystępujący do konkursu na „Hrubieszowski Produkt Kulinarny - 2022 ” mogą przygotować dowolną ilość produktów w/w kategoriach, natomiast do oceny zgłaszają po jednym produkcie
w każdej z wymienionych kategorii.
6. Produkty zgłoszone do konkursu oceniać będzie Komisja konkursowa powołana przez organizatorów.
7. Każda potrawa zostanie oceniona według następujących kryteriów :
• smak potrawy /1-10 punktów/;
• regionalność i tradycyjna receptura wytwarzania potrawy
• / 1 -5 punktów /;
• oryginalność potrawy /1- 5 punktów /;
• sposób podania i prezentacji potrawy (wygląd stoiska, nakrycie stołu, opis potrawy i sposób serwowania, itp.) /1 – 5 punktów /.
Maksymalnie uczestnik/wystawca/ może otrzymać 25 pkt.
8. Nagrody w poszczególnych kategoriach:
• I miejsce – nagroda rzeczowa
• II miejsce – nagroda rzeczowa
• III miejsce - nagroda rzeczowa
Ponadto przewidziano dodatkowe nagrody rzeczowe i upominki.
9. Ogłoszenie wyników konkursu oraz wręczenie nagród nastąpi w dniu 24 lipca br. podczas Powiatowego Nadbużańskiego Jarmarku Kulinarnego w Hrebennem
Regulamin oraz karty produktu dostępne również na naszej stronie internetowej: www.domhor.com
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz

UWAGA! Dodawanie komentarzy tylko dla zarejestrowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ | ZAREJESTRUJ SIĘ